S maskinen

Her kommer min side om DSB Litra S i Spor 1. Jeg har for mange år siden bygget en S maskine i HO med overdel fra Tikøb hobby. Den er på nogle af de andre sider. I Spor 1 bygger jeg S maskinen baseret på en BR 78. Jeg har købt en underdel på den tyske eBay. 

Den tyske BR 78 skal ombygges en del. Blandt andet skal bagerste boggie flyttes, foreste boggie skal ombygges til forløber og cylindrene skal flyttes tilbage. Midterste drivhjul skal byttes om med     forreste drivhjul og gangtøjet skal justeres tilsvarende. Det kan sagtens lade sig gøre. Desuden har jeg bestilt en ny motor fra SB Modellbau. Det har jeg rigtigt gode erfaringer med og jeg har motorer fra SB Modelbau i Litra T og i Litra MH. 

Overdel bygges i messing og tilpasses så den kan skrues på undervognen. Der kommer snart et par billeder.

Jeg vil henvise til flere sider på nettet, hvor man kan læse om S maskinen. Bl.a Jernbanen.dk, tog- billeder.dk og evp.dk. Desværre har vi pt ikke mere S736 som driftklar og hvad jeg kan forstå er det meningen den blot skal udstilles. Om S740 bliver driftklar ved jeg ikke. Såvidt jeg ved er den stadig i Rungsted Kyst i et telt.  Vi må håbe på de dygtige folk fra Nordsjællands veteranbane får tid og økonomi til at få S740 på skinnerne igen. imens bygger jeg så S740 i spor 1.

Tak til Gunnar W. Christensen for tilladelse til at vise S740.

Fra siden.....

De rå vandkasser er klar, samt røgpladerne. Den højre er ikke monteret endnu.

8. December. Den rå front er klar og der arbejdes på kulkassen. Det næste efter kulkassen bliver førerhuset. I januar skal jeg gerne have fået den nye motor fra SB modellbau. Så kan de rigtige prøvekørsler starte.

December 17. S maskinen begynder at tage form, men der er langt endnu.

December 22. Det begynder at ligne en S maskine

Set fra kulkassen og frem. My 1101 er også med

Fronten af S maskinen. Det mangler meget endnu. Næste er at få implementeret banerømmerne. Så kommer arbejdet med kedlen.

2021 2. Januar. Der er arbejdet på fronten. Jeg har været forbi Tikøb hobby og købt diverse dele.

Set fra siden. Det ser ud som om MY 1101 har nedbrud og på slæbes væk af S maskinen??

Fronten set fra Venstre side.Der er installeret ESU røggenerator. Der er også implementeret diverse detaljer. Der mangler dog stadig en del. Man kan sætte mange detaljer på i spor 1. Undervognen mangler stadig en del detaljer.

17. Januar. Det ligner mere og mere en S maskine. Men der er et stykke vej endnu. SB modellbau motor og gear er på vej og jeg regner med at have den i løbet af den næste uge. Dernæst skal det elektriske installeres og afprøves. Jeg håber at maskinen bliver klar til maling, når vi er i marts. Vi må se.

Så kom SB modelbau motoren. Her ses den monteret i S maskinen alias BR 78. ESU XL4.0 ligger i førerhuset. Maskinen kører perfekt!!
Det er dyrt men dejligt.

Det ligner en S maskine, men der mangler et par detaljer endnu, bl.a stigen og Worthington pumpen. I kedlen ligger en ESU dampgenerator. Det ser super godt ud når S maskinen kører og lyden er synkroniseret med dampen. Jeg har forsøgt at få fat på Danskeloksound S maskinen lyden som blev optaget med S736. Det er ikke lykkedes, så lyden er ESU 3 cylindret damplokomotiv.

Beklager at billedet er roteret. S maskine fronten.

Fremad

S maskinen kører mod Bryrup

Tilbage igen

S maskinen tilbage med EH mod Skaaningbro.